В Белгия обмислят задължителна ваксинация срещу COVID-19

Ситуацията в интензивните отделения накарала премиера да премисли
27 дек 2021 15:00, Елка Василева
39
В Белгия обмислят задължителна ваксинация срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийският премиер Александер де Кро обмисля въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19, съобщи изданието „Политико“.

Френскоезичните социалисти, които са част от правителството на Де Кро, по-рано настояха за задължителна ваксинация в страната, но тогава той нарече подобна стъпка „политически мързел“.

В явна промяна на мнението си премиерът либерал заяви, че ситуацията в интензивните отделения го е накарала да премисли.

„Влиянието на сравнително малка група върху нашето здравеопазване е твърде голяма. Не можем да позволим това да се случи“, каза Де Кро. „Целта е ясна: трябва да ваксинираме всички. Ако задължителната ваксинация може да помогне, бих искал да я обмисля. Но правителството не може да реши това само, трябва да има дебат в парламента“, допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къв цинизъм начи тия дето не искат да са ваксат са една малка група, но имали голяма влияние, но забележете, също една такава малка група обрат-ни има също такова голямо влияние, но не им пречи и правят всичко за тях
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искате евроинтеграция бе де'били?! Това ви чака!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Целта е ясна: трябва да ваксинираме всички" - не да СЕ ваксинираме всички, а те, показаните да ваксинират всичко.Отделно, защо да е цел? Дотук две причини да предпочитам такива да виждам да висят по дърветата.
30
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Още един фашист на хоризонта.
29
0
 
6
 
! Отговори
Х*й за ковид 19 преди 2 години
Не се ваксинирайте балъци такива ще умрете после , не искаме задължителна ваксина
28
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В крайна сметка това ще стане във всички държави. Навсякъде има безмозъчни противници на ваксините.
27
1
 
11
 
! Отговори
абе преди 2 години
Фазер да казват по колко пари им трябват за планираната печалба. Всеки да си плати нужното и да се приключва! Но те ще строят завод. Онез, от Германския щели да произведат още милиарди дози. Тепърва почва мега производството, та не ми се мисли.
26
4
 
42
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Забележете че такива "обмисляния" се случват само след успяване да прелъжат поне 70% от населението да се набоде с джуса на ветеринара от Фазер. При 10-20% набодени никъде не посмяха да "обмислят" такива неща защото знаеха че народа щеше да им отреже "обмислящите" украшения на раменете. Така ще се случи в България. Всеки ден се бодат хора склонили главици. Докато набодените станат мнозинство. А до тогава че раздават ваучери и ще ни убеждават с благи думи че сме ***. Помнете ми думата.
25
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германецти навивай ръкава еснафско нищожество, четвърта доза се задава за плоскоглавите ваксизависими. Нас тук с 80% нормални и неизлъгани не ни мисли.
24
47
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Нали не си мислите, че ще ви се размине? Навивайте ръкавите :)
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките да се жигосат и поставят в клетки като тия от Конго 1958г.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си верват че тъмния Луканки ще се ваксинира
21
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите превърнаха Европа в концлагер. Онзи "лошия" май не е бил толкова лош, а?
20
1
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не спряха с тоя ковид. Милиони деца по света умират от глад. Защо не правят нищо? Че има вирус, има, но толкова го раздухаха и тези ваксини, които не помагат... безумия
19
1
 
39
 
! Отговори
Sofiane Lokar преди 2 години
Sofiane Lokar - поредната жертва на смъртоносна инжекция - загиват по няколко професионални спортисти на седмица! Безвредни и безопасни! По четири пъти годишно насила!
18
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко по малко се стеснява кръга като се повтаря едно и също няколко пъти. Препаратите не са това което обещаваха но дай да ги задължим хората отвъд всякаква логика.
17
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм вярвал и на шега че може да се случи, но нещата в Европа отиват към емигриране в Африка
16
2
 
53
 
! Отговори
До майстора преди 2 години
Кой ще набоде задължително 80%? Малко трудно ми се вижда. Точно затова са тези облъчвания по медиите нонстоп. Да го направим сами. Ама нъцки.
15
1
 
54
 
! Отговори
КОВИДЛОГИКА преди 2 години
В момента 20тина процента "неваксинирани" по техните думи правят рекорди по заразяване спрямо когато имаха 100% неваксинирани; Ковидлогиката е стабилна както винаги.
14
2
 
61
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Сега сме в най-опасната част от ваксиизмамата! Играта почна да лъсва, провалът на "ваксините" е неописуем! Единствен шанс е спешно да се набодат всички, за да не личи колко по-добре са ненабодените! Очаквам големи напъни за принуждение! Ще трябва да се борим, или ще трябва да се бодем по четири, че може и по шест пъти годишно с безвредните и безопасните - докато оцелеем!